Fantozziho paradajková polievka
Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.
recept,fotorecept,paradajky,Zeleninové polievky,Talianska kuchyňa,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | - | ||
bobkový list | 1 | kus | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajky | 800 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Parmezán | 25 | gramov |
Recept
1. Príprava paradajok
paradajky 800 gramov
Zrelé paradajky prelejeme na jednu minútu horúcou vodou a potom studenou. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Semiačok sa môžeme zbaviť.
2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cesnak 2 strúčiky • bobkový list 1 kus
Cesnak s bobkovým listom osmažíme na oleji pár minút. Pridáme paradajky, vodu a varíme 20 minút.
3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bazalka
Počas varenia pridáme soľ, korenie a nakrájané lístky bazalky. Po dovarení môžeme rozmixovať.
Dobrú chuť!