Dvojposchodový jablkový koláč
Šťavnatý jablkový koláč, ktorý si okamžite obľúbite!
recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
jablká | 1.5 | kilogramu | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
maslo | 300 | gramov | |
múka polohrubá | 600 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | 1.5 | čajovej lyžičky |
Recept
1.
múka polohrubá 600 gramov • maslo 300 gramov • cukor práškový 150 gramov • vajce slepačie 2 kusy • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Z múky, masla, cukru, vajec a kypriaceho prášku vypracujeme cesto.
2.
Uložíme ho do chladu na 30 minút. Cesto rozdelíme na tretiny.
4.
cukor kryštálový 100 gramov • škorica mletá 1.5 čajovej lyžičky
K nastrúhaným jablkám pridáme cukor a škoricu. Plnku rozdelíme na dve časti.
5.
Jednú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
6.
Na cesto poukladáme jednu časť plnky, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, na ktoré poukladáme druhú časť plnky. Navrch z tretej časti cesta vytvarujeme mriežku.
7.
Pečieme 180 min. pri teplote 30°C.
Dobrú chuť!