Dvojposchodový jablkový koláč
Šťavnatý jablkový koláč, ktorý si okamžite obľúbite!
recept,fotorecept,jablká,Koláče
Koláče
Kuchtil
Počet porcií
25
Hmotnosť porcie
112 g
Energia porcie
258 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Koláče › Dezerty z jabĺk › Jablkové koláče › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
cukor práškový | 150 582 | gramov kcal | |
jablká | 1.5 915 | kilogramu kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
maslo | 300 2202 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 600 2136 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
škorica mletá | 1.5 19 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
múka polohrubá 600 gramov • maslo 300 gramov • cukor práškový 150 gramov • vajce slepačie 2 kusy • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Z múky, masla, cukru, vajec a kypriaceho prášku vypracujeme cesto.

2.
Uložíme ho do chladu na 30 minút. Cesto rozdelíme na tretiny.


4.
cukor kryštálový 100 gramov • škorica mletá 1.5 čajovej lyžičky
K nastrúhaným jablkám pridáme cukor a škoricu. Plnku rozdelíme na dve časti.

5.
Jednú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

6.
Na cesto poukladáme jednu časť plnky, prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, na ktoré poukladáme druhú časť plnky. Navrch z tretej časti cesta vytvarujeme mriežku.

7.
Pečieme 180 min. pri teplote 30°C.
Dobrú chuť!