Dvojfarebná torta
Fantastický recept na tortu z kakaového korpusu a krému z bielej čokolády a tvarohu.
recept,fotorecept,čokoláda biela,kakao - prášok,tvaroh mäkký,Torty
Torty
Kategórie
Torty ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 7.5 | gramu | |
lekvár podľa vlastného výberu | 120 | gramov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
olej repkový | 50 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
tvaroh mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
čokoláda biela | 250 | gramov | |
želatina plátková | 15 | gramov |
Recept
1.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • čokoláda biela 250 gramov
V hrnci zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Necháme vychladnúť.
4.
múka polohrubá 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 7.5 gramu • olej repkový 50 mililitrov
Postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a trochou oleja. Ak je cesto príliž husté, primiešame časť pripraveného snehu.
6.
Dno formy na pečenie vystelieme papierom a boky vymažeme maslom. Do formy rovnomerne vylejeme cesto na korpus a trochu zatrasieme, aby sa uvolnili bublinky.
7.
Pečieme 40 min. pri teplote 170°C.
10.
Následne ju svižne vmiešame do pripraveného krému.
11.
Vychladnutý korpus prerežeme na dve približne rovnaké pláty.
12.
lekvár podľa vlastného výberu 60 gramov
Spodný diel vložíme späť do formy a potrieme kyslým lekvárom.
13.
Na lekvárovú vrstvu vylejeme rovnomerne polovinu krému.
14.
lekvár podľa vlastného výberu 60 gramov
Na krém dobre usadíme druhú časť korpusu a tiež potrieme lekvárom.
15.
Na vrch vlejeme zvyšok krému. Formu neotvárame a spolu necháme v chlade stuhnúť. Najlepšie cez noc.
16.
Vrch ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou a servírujeme.
Dobrú chuť!