Dusené jahňacie pliecko
Recept na pomaly dusené jahňacie maso v rúre, navoňané rozmarínom a špikované cesnakom s balzamikovou redukciou.
recept,fotorecept,jahňacie pliecko,Jahňacie mäso,Slovenská kuchyňa,Veľkonočné,Bezlaktózové,Bezlepkové
Jahňacie mäso
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 1 | kus | |
jahňacie pliecko | 1 | kilogram | |
ocot balzamikový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 100 | mililitrov | |
víno červené suché | 100 | mililitrov |
Recept
1.
jahňacie pliecko 1 kilogram • cesnak 4 strúčiky
Jahňacie pliecko umyjeme a s ostrým nožom spravíme malé zárezy, do ktorých povkladáme polovice cesnakových strúčikov.
2.
cibuľa 1 kus • voda 100 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
Mäso vložíme s jednou ošúpanou cibuľou do pekáča, podlejeme voduou, osolíme a pridáme dve vetvičky rozmarínu.
3.
Pečieme prikryté 60 min. pri teplote 180°C.
4.
ocot balzamikový 3 polievkové lyžice • víno červené suché 100 mililitrov
Pridáme balzamikový ocot, červené víno a pokračujeme v dusení, počas ktorého budeme pekáč otvárať a polievať mäso výpekom.
5.
Pečieme prikryté 180 min. pri teplote 130°C.
6.
Výpek prelejeme do menšieho hrnca a zredukujeme ho varom asi 10-15 minút.
7.
Upečené servírujeme so zemiakovým alebo zelerovým pyré poliate redukciou z výpeku.
Dobrú chuť!