Dusené hovädzie na hubách

Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.
recept,fotorecept,hovädzie stehno,huby sušené,Hovädzie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
306 g
Energia porcie
317 kcal
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
hovädzie stehno | 600 876 | gramov kcal | |
huby sušené | 30 38 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 30 270 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 400 0 | mililitrov kcal |
Recept


3.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

4.
Pridáme mäso a necháme z každej strany zatiahnuť.

5.
soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky
Osolíme, prisypeme korenie, rascu a papriku.


7.
voda 100 mililitrov
Pridáme scedené huby a podľa potreby podlejeme vodou (ak sa nám voda priveľmi odparila).

8.
Dusíme ďalších 30-45 minút, do zmäknutia mäsa. Ak sa nám zdá že máme málo šťavy, môžeme ju rozriediť vodou a prevariť. Prípadne, ak chceme šťavu hustejšiu, zahustíme trochou múky, alebo kukuričného škrobu.

Dobrú chuť!