Dusená kyslá kapusta
Chutná príloha k pečenej hydine podávanej s knedľou.
recept,fotorecept,kapusta kvasená,Zeleninové prílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 40 | gramov | |
kapusta kvasená | 800 | gramov | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov • cukor kryštálový 40 gramov
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme cukor a necháme ho jemne skaramelizovať.
2.
kapusta kvasená 800 gramov • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • voda 50 mililitrov
Kvasenú kapustu vyžmýkame a pridáme ju k cibuli s cukrom. Prisypeme rascu a premiešame. Dusíme ju v zakrytom hrnci za občasného miešania 20-30 minút. Ak by sa prichytávala (pripaľovala), podlejeme ju trochou vody.
Dobrú chuť!