Drožďová nátierka
Vynikajúca raňajková pomazánka z ktorej sa oplatí natrieť si skutočne nahrubo :)
recept,fotorecept,droždie čerstvé,vajce slepačie,Nátierky
Nátierky
Kategórie
Nátierky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 350 | gramov | |
droždie čerstvé | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 2 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cibuľa 350 gramov
Dve väčšie cibule si nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji do červena.
2.
droždie čerstvé 100 gramov
Pridáme rozmrvené kocky droždia a necháme minútku prebublať a rozpustiť.
4.
strúhanka 2 polievkové lyžice
Riedku zmes na panvici zasypeme dvomi lyžicami strúhanky, premiešame, čim vznikne stredne hustá hmota.
5.
vajce slepačie 2 kusy • soľ zeleninová 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Na koniec vmiešame rozšľahané vajcia s vegetou a mletou sladkou paprikou. Krátko povaríme, kým nestratí zmes tekutosť, ale nie moc dlho aby zostala roztierateľná a nie tuhá a suchá.
Dobrú chuť!