Domáce tortilly plnené špenátovo kuracou plnkou
Jednoduchý a pritom chutný recept na pšeničné placky s kuracím mäsom a dresingom.
recept,fotorecept,kuracie prsia,špenát čerstvý listový,Kuracie mäso,
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | - | ||
cibuľa | 140 | gramov | |
jogurt biely | 100 | mililitrov | |
kuracie prsia | 350 | gramov | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
olej olivový | 6 | polievkových lyžíc | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 120 | mililitrov | |
špenát čerstvý listový | 750 | gramov |
Recept
1. Cesto na tortilly
múka polohrubá 250 gramov • olej olivový 5 polievkových lyžíc • voda 120 mililitrov • soľ 2 čajové lyžičky
Domáce tortilly pripravíme zmiešaním múky, horúcej vody, oleja a soli. Vypracujeme cesto ktoré necháme 10 minút odpočinúť. Cesto rozdelíme na menšie časti z ktorých vyvaľkáme placky.
2. Placky opečieme
Placky opečieme z oboch strán na suchej rozpálenej panvici.
3. Kuracie mäso restujeme
kuracie prsia 350 gramov • olej olivový 1 polievková lyžica • cibuľa 140 gramov
V panvičke na oleji restujeme na kúsky nakrájané kuracie mäso (mäso môžeme pred restovaním naložiť do ľubovoľnej marinády) s cibuľkou.
4. Pridáme špenát
špenát čerstvý listový 750 gramov
Keď sa mäso zatiahne, pridáme listy čerstvého špenátu, 5 minút podusíme.
5.
jogurt biely 100 mililitrov • cesnak
Z panvice odstránime prebytočnú vodu ktorú špenát pustil, zmesou naplníme tortillu, polejeme jogurtovým dresingom. Placku rukami zatočíme do tvaru valca.
Dobrú chuť!