Domáce sladké fornetti
Koláčiky z lístkového cesta plnené sladkými plnkami.
recept,fotorecept,cesto lístkové,lekvár podľa vlastného výberu,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | - | ||
cukor práškový | - | ||
lekvár podľa vlastného výberu | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
pudingový prášok rôzne príchute | - | ||
vajce slepačie | - |
Recept
1. Príprava cesta
cesto lístkové 500 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na primeranú hrúbku (nesmie byť hrubé, ani tak tenké aby sa trhalo) na pomúčenej doske. Formičkou vykrajujeme kolieska s priemerom cca 10 cm. Rozvaľkané cesto môžeme tiež pokrájať radielkom, prípadne nožíkom na pravidelné štvorce 10 krát 10 cm veľké.
2. Plnka
pudingový prášok rôzne príchute • mlieko polotučné 1,5% • cukor kryštálový • lekvár podľa vlastného výberu
Podľa chuti si vyberieme príchuť pudingového prášku (čokoládový, vanilkový, karamelový...). Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Hustý puding uvaríme pridaním pudingového prášku do polovičného množstva mlieka uvádzaného na obale pudingového prášku.Ako ďalšiu plnku použijeme hustý lekvár.
3.
Na vykrojené kolieska, štvorce položíme primerané množstvo pudingovej plnky alebo lekváru. Cesto preložíme, riadnym postláčaním okrajov plnku v ňom uzavrieme.
4.
Na plech dáme papier na pečenie, poukladáme na neho fornetti, potrieme ich rozšľahaným vajcom.
5.
Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na vyššom stupni cca 10 - 15 minút. Po vybratí z rúry ich ešte teplé posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!