Domáca žemľová knedľa z parného hrnca
Ako si pripraviť jednoduchú 600 gramovú knedľu v parnom hrnci
recept,fotorecept,múka hladká,droždie čerstvé,Knedle,Parný hrniec
Knedle
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
droždie čerstvé | 10 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 400 | gramov | |
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
rožok biely 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • múka hladká 400 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 10 gramov
Do nádoby na miesenie nalejeme vlažné mlieko, pridáme cukor, soľ, vsypeme múku, na kocky nakrájaný rožok a droždie. Všetko spolu riadne vymiesime. ( Pokiaľ použijeme živé droždie, je vhodné z vlažného mlieka, cukru a 1 ČL hladkej múky spraviť kvások, ktorý vlejeme do múky a nakrájaného rožka)
2.
Na tento účel môžeme použiť aj pekárničku na chlieb a nastaviť jej program " cesto ", alebo podobný udávaný výrobcom.Cesto necháme v nádobe kysnúť cca 1 hodinu, pri použití pekárničky kysne podľa programu.
3.
Po vykysnutí cesto vyberieme, sformujeme knedľu, ktorú vložíme do prvej nádoby parného hrnca, ktorej dno a boky sme predtým dobre vymastili olejom. Nastavíme čas parenia na 30 minút a paríme.
Dobrú chuť!