Dolky s lekvárom
Jednoduchý a rýchly postup na prípravu sladkých dolkov podľa tradičnej receptúry.
recept,fotorecept,múka hladká,džem ovocný,Sladké raňajky
Sladké raňajky
Kategórie
Sladké raňajky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 4 | polievkové lyžice | |
džem ovocný | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 4 | polievkové lyžice | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
múka hladká | 350 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
maslo 4 polievkové lyžice • múka hladká 350 gramov • cukor práškový 4 polievkové lyžice • vajce slepačie 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% ½ litra • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Múku, premiešame s práškovým cukrom, kypriacim práškom, pridáme mlieko, maslo a vajcia a dobre spolu vymiešame.
2.
olej slnečnicový • džem ovocný
Na panvici zohrejeme trochu oleja a naberačkou nalievame cesto do tvaru placiek - doliek. Dolky z oboch strán upečieme. Podávame natreté lekvárom, alebo jemne posypané práškovým cukrom. Chutia teplé aj studené.
Dobrú chuť!