Diétna roláda
Ľahká diétna roláda bez pridania cukru. Vhodná pre všetkých čo sa snažia schudnúť a nechcú si nechať ujsť zákusok po nedeľnom obede.
recept,fotorecept,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,Rolády,Bezlepkové
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
Stévia - prášok | 3 | čajové lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mlieko nízkotučné 0,5% | ¼ | litra | |
pudingový prášok rôzne príchute | 1 | polievková lyžica | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |
Recept
1. Príprava cesta
vaječný žĺtok 4 kusy
Z vajec si oddelíme žĺtka a vložíme do misky. Bielka si odložíme.
2.
Stévia - prášok 1 čajová lyžička • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 125 gramov
Pridáme Stéviu (alebo iné sladidlo bez obsahu sacharózy) a vyšľaháme so žĺtkami. Následne primiešame polovicu tvarohu.
3.
vaječný bielok 4 kusy • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Z bielkov si vyšľaháme hustý sneh a jemne primiešame spolu s práškom do pečiva.
4.
Cesto vylejeme na plech (42x32 cm) vystlaný papierom na pečenie a roztiahneme rovnomerne po celej ploche. Pečieme 13 min. na 180°C.
5. Príprava plnky
pudingový prášok rôzne príchute 1 polievková lyžica • mlieko nízkotučné 0,5% ¼ litra • Stévia - prášok 2 čajové lyžičky • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 125 gramov
Pudingový prášok a Stéviu vmiešame do mlieka metličkou, aby sa dobre rozpustili. Za stáleho miešania privedieme k varu. Miešame naďalej a keď približne po dvoch minútach zhustne, odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Primiešame druhú polovinu tvarohu.
6.
Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.
7.
Cesto potrieme do dvoch tretím z kraja krémom. Môžeme posypať ovocím po celej dĺžke. Vhodné sú maliny, ríbezle, lesné jahody a pod.
8.
Zrolujeme a necháme v chladničke niekoľko hodín, prípadne cez noc do druhého dňa.
9.
Krájame po šírke na približne dvojcentimetrové rolky.
Dobrú chuť!