RECEPTY

Cviklový šalát so zelerom a jogurtom

Cviklový šalát so zelerom a jogurtom

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Chutný šalát, plný vitamínov a minerálov, vhodný ako zdravá večera, ale aj ako príloha k pečenému mäsu.

recept,fotorecept,cvikla - červená repa,zeler,jablká,jogurt biely 3,5% tuku,Zeleninové šaláty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové,Sezónne recepty

Zeleninové šaláty

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón1kus
cvikla - červená repa1kilogram
jablká300gramov
jogurt biely 3,5% tuku500gramov
med1polievková lyžica
orechy vlašské80gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda50mililitrov
zeler150gramov

 

Recept

1. 

cvikla - červená repa 1 kilogram

Cviklu umyjeme a uvaríme do mäkka. Vychladíme a ošúpeme.

Cviklu umyjeme a uvaríme do mäkka. Vychladíme a...

2. 

Cviklu nakrájame na asi 1 cm široké plátky a pretlačíme cez koliesko na prípravu zemiakového šalátu, prípadne pokrájame na malé kocky.

Cviklu nakrájame na asi 1 cm široké plátky a...

3. 

zeler 150 gramov

Zeler ošúpeme a najemno nastrúhame.

Zeler ošúpeme a najemno nastrúhame....

4. 

Pridáme do cvikle a premiešame.

Pridáme do cvikle a premiešame....

5. 

voda 50 mililitrov  med 1 polievková lyžica  citrón 1 kus  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Vo vode rozpustíme med, primiešame citrónovú šťavu a soľ.

Vo vode rozpustíme med, primiešame citrónovú...

6. 

Nálev prilejeme do šalátu a premiešame.

Nálev prilejeme do šalátu a premiešame....

7. 

jablká 300 gramov

Očistíme a nadrobno nakrájame jablká.

Očistíme a nadrobno nakrájame jablká....

8. 

Jablká primiešame do šalátu,...

Jablká primiešame do šalátu,......

9. 

orechy vlašské 80 gramov

...pridáme jemne nasekané orechy,...

...pridáme jemne nasekané orechy,......

10. 

jogurt biely 3,5% tuku 500 gramov

...jogurt a premiešame.

...jogurt a premiešame. ...

11. 

Podľa chuti môžeme dosoliť alebo dochutiť ešte citrónovou šťavou. Uložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme podávať.

Podľa chuti môžeme dosoliť alebo dochutiť...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť