Cviklový šalát so zelerom a jogurtom

Chutný šalát, plný vitamínov a minerálov, vhodný ako zdravá večera, ale aj ako príloha k pečenému mäsu.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,zeler,jablká,jogurt biely 3,5% tuku,Zeleninové šaláty,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezóna - Červená repa › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Zeler ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 ?? | kus kcal | |
cvikla - červená repa | 1 480 | kilogram kcal | |
jablká | 300 183 | gramov kcal | |
jogurt biely 3,5% tuku | 500 350 | gramov kcal | |
med | 1 50 | polievková lyžica kcal | |
orechy vlašské | 80 540 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
zeler | 150 75 | gramov kcal |
Recept

2.
Cviklu nakrájame na asi 1 cm široké plátky a pretlačíme cez koliesko na prípravu zemiakového šalátu, prípadne pokrájame na malé kocky.


4.
Pridáme do cvikle a premiešame.

5.
voda 50 mililitrov • med 1 polievková lyžica • citrón 1 kus • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Vo vode rozpustíme med, primiešame citrónovú šťavu a soľ.

6.
Nálev prilejeme do šalátu a premiešame.


8.
Jablká primiešame do šalátu,...



11.
Podľa chuti môžeme dosoliť alebo dochutiť ešte citrónovou šťavou. Uložíme do chladničky na 2 hodiny a môžeme podávať.

Dobrú chuť!