Cviklový šalát s jogurtom a madľami
Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,jogurt biely 3,5% tuku,mandle mleté,Zeleninové šaláty,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Indická kuchyňa
Kategórie
Zeleninové šaláty › Vegetariánske recepty › Indická kuchyňa › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Červená repa ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept | - | ||
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor trstinový | 1 | čajová lyžička | |
cvikla - červená repa | 300 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 250 | gramov | |
korenie mäta sušená | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rímska rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mandle mleté | 2 | polievkové lyžice | |
soľ himalájska ružová | ½ | čajovej lyžičky | |
Šošovicovo-hrachový pikantný dál recept | - |
Recept
1.
cvikla - červená repa 300 gramov
Menšiu cviklu umyjeme a uvaríme vo vode, pod pokrievku, za asi hodinu do mäkka. Vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Prípadne ju ochladíme ponorenú do studenej vody.
2.
Cviklu ošúpeme a nakrájame na slížiky.
3.
jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov • soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • korenie mäta sušená ½ čajovej lyžičky • cukor trstinový 1 čajová lyžička • citrónová šťava 1 polievková lyžica
V jogurte rozmiešame soľ, koreniny, cukor a citrónovú šťavu.
5. Tip na servírovanie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept • Šošovicovo-hrachový pikantný dál recept
Počet porcií závisí od spôsobu podávania. Ako šalát k indickému menu je uvedené množstvo asi 4 porcie.
Dobrú chuť!