Cviklový šalát s chrenom a jablkom

Vďaka vysokému obsahu chrenu silne pikantný, až pálivý šalát plný zdraviu prospešných potravín. Vhodný ako príloha k pokrmom najmä počas obdobia chrípky.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,Zeleninové šaláty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
chren čerstvý - koreň | 40 20 | gramov kcal | |
citrónová šťava | 30 7 | mililitrov kcal | |
cvikla - červená repa | 300 144 | gramov kcal | |
jablká | 200 122 | gramov kcal | |
med | 30 99 | gramov kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
jablká 200 gramov • chren čerstvý - koreň 40 gramov
Vychladenú cviklu ošúpeme a pokrájame na plátky. Ošúpeme jablká a chren.

3.
Chren najemno postrúhame (máme ho asi 1,5 polievkovej lyžice) a vložíme do misy.

4.
Polovicu jabĺk postrúhame na kašu a pridáme ku chrenu, premiešame.

5.
med 30 gramov • voda 50 mililitrov • citrónová šťava 30 mililitrov
Pridáme cviklu. V miske s vodou rozpustíme med a prilejeme čerstvú citrónovú šťavu.

6.
Druhú polovicu jabĺk postrúhame na hrubšie slížiky, pridáme do misy s cviklou.

7.
Prilejeme medovo-citrónový nálev a dobre premiešame.

8.
Podávame ozdobený sladkým lístkom stévie.

Dobrú chuť!