Cviklový šalát s chrenom a jablkom
Vďaka vysokému obsahu chrenu silne pikantný, až pálivý šalát plný zdraviu prospešných potravín. Vhodný ako príloha k pokrmom najmä počas obdobia chrípky.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,Zeleninové šaláty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
chren čerstvý - koreň | 40 | gramov | |
citrónová šťava | 30 | mililitrov | |
cvikla - červená repa | 300 | gramov | |
jablká | 200 | gramov | |
med | 30 | gramov | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
2.
jablká 200 gramov • chren čerstvý - koreň 40 gramov
Vychladenú cviklu ošúpeme a pokrájame na plátky. Ošúpeme jablká a chren.
3.
Chren najemno postrúhame (máme ho asi 1,5 polievkovej lyžice) a vložíme do misy.
4.
Polovicu jabĺk postrúhame na kašu a pridáme ku chrenu, premiešame.
5.
med 30 gramov • voda 50 mililitrov • citrónová šťava 30 mililitrov
Pridáme cviklu. V miske s vodou rozpustíme med a prilejeme čerstvú citrónovú šťavu.
6.
Druhú polovicu jabĺk postrúhame na hrubšie slížiky, pridáme do misy s cviklou.
7.
Prilejeme medovo-citrónový nálev a dobre premiešame.
8.
Podávame ozdobený sladkým lístkom stévie.
Dobrú chuť!