Cviklové halušky
Chuťovo zaujímavé, jemne sladkasté halušky.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Cestoviny,Bezlaktózové
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cvikla - červená repa | 150 | gramov | |
múka hladká | 20 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 100 | gramov | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | - |
Recept
2.
Po vychladnutí ošúpeme a najemno (na kašu) postrúhame.
4.
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov • múka hladká 20 gramov
Prisypeme krupicu a múku. Vymiešame stredne husté cesto
6.
Halušky varíme 8 minút. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.
7. Tip na servírovanie
Halušky sú veľmi chutné v krémových polievkach, alebo ich podávame ako hlavný pokrm preliate syrovou omáčkou.
Dobrú chuť!