Cuketový prívarok s tofu
Podľa tohoto receptu si pripravíte jemný a lahodný prívarok s kôprom a smotanou. Na vrch si môžete dať vajíčko, alebo tofu.
recept,fotorecept,cuketa,kôpor,smotana kyslá (14-18% tuku),tofu biele,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 1 | kus | |
cuketa | 1.2 | kilogramu | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kôpor | 2 | polievkové lyžice | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
semienka sezamové | 1 | čajová lyžička | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tofu biele | 200 | gramov | |
ustricová omáčka | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
olej repkový 3 polievkové lyžice • cuketa 1.2 kilogramu • voda 200 mililitrov • kôpor 2 polievkové lyžice • bobkový list 1 kus • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Cuketu nastrúhame najemno a opražíme na oleji. Zalejeme trochou vody, dochutíme nasekaným kôprom, koreninami a necháme pomaly variť do mäkka.
2.
smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • múka hladká 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • ocot 1 polievková lyžica
Smotanu, vajíčko a múku spojíme šľahaním metličkou. Postupne ju vmiešame do prívarku. Chvíľu povaríme a podľa chuti pridáme cukor a ocot.
3.
tofu biele 200 gramov • ustricová omáčka 1 polievková lyžica • semienka sezamové 1 čajová lyžička
Tofu nakrájame na kúsky a mierne pražíme na oleji z oboch strán. Ochutíme ustricovou omáčkou a sezamom.
Dobrú chuť!