Cuketový prívarok
Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.
recept,fotorecept,cuketa,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Prívarky a omáčky,Slovenská kuchyňa
Prívarky a omáčky
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 1 | kus | |
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cuketa | 1 | kus | |
cukor kryštálový | 2 | čajové lyžičky | |
kôpor | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | - | ||
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1.
Jednu väčšiu cuketu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro. Nakrájame si cibuľu nadrobno.
2.
Cuketu nastrúhame na hrubšie rezance a trochu posolíme.
3.
Na oleji speníme cibuľku.
4.
voda 300 mililitrov
Pridáme cuketu, premiešame a po 3 minútach prilejeme vodu a dusíme prikryté asi 10 minút.
5.
cukor kryštálový 2 čajové lyžičky • soľ • kôpor • soľ zeleninová 1 čajová lyžička
Pridáme cukor, soľ, podravku a kôpor.
6.
múka hladká 3 polievkové lyžice • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov
V miske dohladka vymiešame múku so smotanou a mliekom a za stáleho miešania prilejeme k podusenej cukete. Necháme 3 minúty prevrieť a odstavíme.
7.
Do prívarku môžme primiešať nerozšľahané vajcia a uvariť ich do stratena 3-4 minúty, alebo ho môžme podávať s vajíčkami uvarenými natvrdo.
Dobrú chuť!