Cuketové lievance
Sladké zeleninové lievance. Chuť cukety sa jemne stratí a takto ju neodmietajú ani deti, ktoré inak zdravú cuketu konzumovať nechcú. Podávame pocukrené alebo potreté lekvárom.
recept,fotorecept,cuketa,mlieko polotučné 1,5%,vločky ovsené,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cuketa | 600 | gramov | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vločky ovsené | 100 | gramov |
Recept
2. Príprava cesta
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • cukor vanilkový 10 gramov • vločky ovsené 100 gramov • múka hladká 50 gramov
Do postúhanej cukety pridáme mlieko, vajcia, vanilkový cukor, ovsené vločky a hladkú múku. Cesto dobre rozmiešame a necháme 10 minút odpočívať. Premiešame a pokiaľ je cesto priveľmi riedke (závisí to od obsahu vody v cukete) môžeme pridať ešte trochu múky.
3.
V panvici rozohrejeme olej a polievkovou lyžicou vkladáme do neho kôpky cesta. Tie tvarujeme na lievance, ktoré vysmažíme z oboch strán.
Dobrú chuť!