Čokoládový koláč
Jemný, nadýchaný čokoládový koláč, nenáročný na prípravu, ktorý si obľúbia nielen deti.
recept,fotorecept,jogurt biely,čokoláda na varenie 55%,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 120 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 1.5 | čajovej lyžičky | |
jogurt biely | 800 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
múka polohrubá | 300 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
čokoláda na varenie 55% | 100 | gramov |
Recept
1.
maslo 200 gramov • čokoláda na varenie 55% 100 gramov
Tuk s čokoládou rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Cesto
jogurt biely 800 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • cukor práškový 120 gramov • múka polohrubá 300 gramov • múka hladká 150 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1.5 čajovej lyžičky
Jogurt, mlieko, cukor a obe múky so sódou bikarbónou dobre rozmiešame. Prilejeme rozpustenú čokoládu a ľahko ju vmiešame.
3.
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme na neho pripravené cesto, rovnomerne ho rozotrieme a vo vyhriatej rúre pečieme 30 minút na strednom teplotnom stupni. Podľa chuti môžeme koláč posypať aj rôznymi sekanými orechmi.
Dobrú chuť!