Čokoládovo-orieškové srdiečka
Chrumkavé sladučké srdiečka z lístkového cesta.
recept,fotorecept,cesto lístkové,krém orieškovo-kakaový,Koláče,Valentínske
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 | gramov | |
krém orieškovo-kakaový | 150 | gramov | |
múka hladká | - | ||
orechy vlašské | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
čokoláda na varenie 55% | 50 | gramov |
Recept
1.
cesto lístkové 400 gramov • múka hladká • krém orieškovo-kakaový 150 gramov • čokoláda na varenie 55% 50 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát 45x35 cm. Do misky vložíme orieškovo-kakaový krém a prilejeme k nemu rozpustenú čokoládu. Premiešame...
2.
... a natrieme na plát cesta.
3.
vajce slepačie 1 kus
Cesto stočíme do rolády - jednu stranu do stredu, druhú stranu do stredu. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a stredy spojíme.
4.
Dvojroládu nakrájame na rovnaké asi 1,5 cm dieliky. Dieliky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potiahnutím spodnej časti vytvoríme srdiečko a prstami jemne koláčik roztlačíme.
5.
Povrchu posypeme sekanými orechmi a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 250°C. Pečieme 12-15 minút na najvyššej priečke v rúre.
Dobrú chuť!