Čokoládovo-orechová bábovka s figami
Maslová bábovka, plná obľúbenej čokolády, vlašských orechov a sušených fíg. Bábovka je veľmi chutná a jej príprava je nenáročná.
recept,fotorecept,čokoláda 85%,orechy vlašské,figy sušené,Bábovky,Sezónne recepty
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | - | ||
cukor práškový | 120 | gramov | |
figy sušené | 120 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 8 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 60 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
múka polohrubá | 180 | gramov | |
orechy vlašské | 60 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
čokoláda 85% | 60 | gramov |
Recept
1.
čokoláda 85% 60 gramov • orechy vlašské 60 gramov • figy sušené 120 gramov
Nasekáme čokoládu a orechy. Figy nakrájame na tenšie plátky.
3.
múka polohrubá 180 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 8 gramov
Múku zmiešame s čajovou lyžičkou sódy bikarbóny (prípadne kypriaceho prášku).
5.
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor práškový 120 gramov
Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom a primiešame maslo.
6.
Vmiešame múku.
7.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
8.
Vmiešame čokoládu, orechy...
9.
...a figy.
10.
Forma na bábovku ø 26 cm
Cesto nalejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170-180°C 35 minút.
11.
Upečenú bábovku vyklopíme a posypeme preosiatym práškovým cukrom. Necháme vychladiť, pokrájame a môžeme podávať.
Dobrú chuť!