RECEPTY

Čokoládovo jahodové pokušenie

Čokoládovo jahodové pokušenie

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Letný zákusok s jahodami na čokoládovom korpuse, s chrumkavými praženými orechmi a tvarohovo-smotanovým krémom.

recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,jahody,jahody,orechy vlašské,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón

0

??

kcal

cukor kryštálový

175

704

gramov

kcal

jahody

500

215

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

4

čajová lyžička

kcal

maslo

125

918

gramov

kcal

múka hladká

200

694

gramov

kcal

orechy vlašské

100

674

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

500

1555

mililitrov

kcal

stužovač šľahačky

16

56

gramov

kcal

tvaroh jemný mäkký

250

298

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

voda

20

0

mililitrov

kcal

čokoláda na varenie 55%

100

501

gramov

kcal

škorica mletá

1

13

čajová lyžička

kcal

škrob kukuričný

10

37

gramov

kcal

 

Recept

1. 

vajce slepačie 3 kusy  cukor kryštálový 100 gramov

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

Vajcia vyšľaháme s cukrom....

2. 

maslo 125 gramov  čokoláda na varenie 55% 100 gramov

V hrnčeku roztopíme maslo a pridáme čokoládu. Miešame do rozpustenia.

V hrnčeku roztopíme maslo a pridáme čokoládu....

3. 

Rozpustenú čokoládu s maslom vmiešame do vajec.

Rozpustenú čokoládu s maslom vmiešame do...

4. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Vymiešame do hladka...

Múku zmiešame s kypriacim práškom a...

5. 

...a vylejeme na plech (25x35 cm) vyložený papierom na pečenie.

...a vylejeme na plech (25x35 cm) vyložený...

6. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C....

7. 

jahody 250 gramov

Jahody umyjeme, nakrájame na drobno a vložíme do hrnčeka.

Jahody umyjeme, nakrájame na drobno a vložíme...

8. 

cukor kryštálový 50 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Pridáme cukor a škoricu .

Pridáme cukor a škoricu ....

9. 

škrob kukuričný 10 gramov  voda 20 mililitrov

Rozvaríme a zahustíme trochou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.

Rozvaríme a zahustíme trochou kukuričného...

10. 

orechy vlašské 100 gramov

Orechy nasekáme a nasucho opražíme na panvici. Po vychladnutí orechy trieme medzi dlaňami a vyfúkame šupky, ktoré sa budú postupne oddeľovať.

Orechy nasekáme a nasucho opražíme na panvici....

11. 

Na vychladnutý korpus natrieme jahodový rozvar a posypeme orechmi. Vložíme do chladničky aby rozvar stuhol.

Na vychladnutý korpus natrieme jahodový rozvar a...

12. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor kryštálový 25 gramov

Tvaroh vymiešame s cukrom...

Tvaroh vymiešame s cukrom......

13. 

citrón

...a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru z chemicky neošetreného citróna.

...a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru z...

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 16 gramov

Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha, primiešame tvaroch a dáme stuhnúť do chladničky.

Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha,...

15. 

jahody 250 gramov

Na korpus natrieme tvarohovo-šľahačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájame a podávame. Zákusok môžeme servírovať aj v dvoch chodoch :), zvlášť chrumkavý jahodový korpus a k nemu krém s jahodami servírovaný v malej miske.

Na korpus natrieme tvarohovo-šľahačkový krém,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť