Čokoládovo jahodové pokušenie

Letný zákusok s jahodami na čokoládovom korpuse, s chrumkavými praženými orechmi a tvarohovo-smotanovým krémom.
recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,jahody,jahody,orechy vlašské,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 0 ?? | kcal | |
cukor kryštálový | 175 704 | gramov kcal | |
jahody | 500 215 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 100 674 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 16 56 | gramov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 250 298 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 20 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 100 501 | gramov kcal | |
škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal | |
škrob kukuričný | 10 37 | gramov kcal |
Recept

2.
maslo 125 gramov • čokoláda na varenie 55% 100 gramov
V hrnčeku roztopíme maslo a pridáme čokoládu. Miešame do rozpustenia.

3.
Rozpustenú čokoládu s maslom vmiešame do vajec.

4.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Vymiešame do hladka...

5.
...a vylejeme na plech (25x35 cm) vyložený papierom na pečenie.

6.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.



9.
škrob kukuričný 10 gramov • voda 20 mililitrov
Rozvaríme a zahustíme trochou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.

10.
orechy vlašské 100 gramov
Orechy nasekáme a nasucho opražíme na panvici. Po vychladnutí orechy trieme medzi dlaňami a vyfúkame šupky, ktoré sa budú postupne oddeľovať.

11.
Na vychladnutý korpus natrieme jahodový rozvar a posypeme orechmi. Vložíme do chladničky aby rozvar stuhol.



14.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 16 gramov
Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha, primiešame tvaroch a dáme stuhnúť do chladničky.

15.
jahody 250 gramov
Na korpus natrieme tvarohovo-šľahačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájame a podávame. Zákusok môžeme servírovať aj v dvoch chodoch :), zvlášť chrumkavý jahodový korpus a k nemu krém s jahodami servírovaný v malej miske.

Dobrú chuť!