RECEPTY

Čokoládová krtkova torta

Čokoládová krtkova torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Neutíchajúca popularita tejto skvelej klasickej torty, ktorá sa stala tradíciou mnohých generácií nás nenechala ľahostajných. Preto sme pripravili aj my preverený recept na jej prípravu. Je skutočne vynikajúca a jej príprava nenáročná, mňam!

recept,fotorecept,čokoláda,čokoláda,banány,mascarpone,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány4kusy
cukor kryštálový140gramov
kakao - prášok40gramov
kypriaci prášok do pečiva1balíček
mascarpone500gramov
maslo80gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%70mililitrov
múka polohrubá170gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový80mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)300mililitrov
soľ1štipka
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
čokoláda130gramov

 

Recept

1. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 140 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

3. 

maslo 80 gramov  olej slnečnicový 80 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 70 mililitrov

Do žĺtkov zašľaháme zmäknuté maslo, olej a trochu mlieka.

Do žĺtkov zašľaháme zmäknuté maslo, olej a...

4. 

kakao - prášok 40 gramov  čokoláda 80 gramov

Vmiešame kakao a mierne vychladenú čokoládu, ktorú sme rozpustili na pare.

Vmiešame kakao a mierne vychladenú čokoládu,...

5. 

múka polohrubá 170 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Vmiešame múku s rozmiešaným kypriacim práškom.

Vmiešame múku s rozmiešaným kypriacim...

6. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov....

7. 

maslo  múka polohrubá

Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou.

Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme...

8. 

Cesto vylejeme do formy.

Cesto vylejeme do formy....

9. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C....

10. 

Do vychladeného korpusu vydlabeme priehlbinu tak, aby nám na dne ostala časť korpusu a po bokoch tiež v šírke cca 1,5 cm.

Do vychladeného korpusu vydlabeme priehlbinu tak,...

11. 

banány 4 kusy

Do priehlbiny poukladáme banány.

Do priehlbiny poukladáme banány....

12. 

mascarpone 500 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 300 mililitrov

Do misy vložíme mascarpone a prilejeme smotanu na šľahanie. Vyšľaháme.

Do misy vložíme mascarpone a prilejeme smotanu...

13. 

čokoláda 50 gramov

Čokoládu najemno postrúhame...

Čokoládu najemno postrúhame......

14. 

... a zamiešame do krému.

... a zamiešame do krému....

15. 

Krém navrstvíme na banány a vytvarujeme do tvaru kopčeka.

Krém navrstvíme na banány a vytvarujeme do...

16. 

Krém posypeme pomrveným korpusom, ktorý sme vydlabali pri tvorbe priehlbiny.

Krém posypeme pomrveným korpusom, ktorý sme...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť