Čokoládová krtkova torta
Neutíchajúca popularita tejto skvelej klasickej torty, ktorá sa stala tradíciou mnohých generácií nás nenechala ľahostajných. Preto sme pripravili aj my preverený recept na jej prípravu. Je skutočne vynikajúca a jej príprava nenáročná, mňam!
recept,fotorecept,čokoláda,čokoláda,banány,mascarpone,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty
Torty
Kategórie
Torty ›
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 4 | kusy | |
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
kakao - prášok | 40 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
mascarpone | 500 | gramov | |
maslo | 80 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 70 | mililitrov | |
múka polohrubá | 170 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 300 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
čokoláda | 130 | gramov |
Recept
3.
maslo 80 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 70 mililitrov
Do žĺtkov zašľaháme zmäknuté maslo, olej a trochu mlieka.
4.
kakao - prášok 40 gramov • čokoláda 80 gramov
Vmiešame kakao a mierne vychladenú čokoládu, ktorú sme rozpustili na pare.
5.
múka polohrubá 170 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Vmiešame múku s rozmiešaným kypriacim práškom.
6.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
8.
Cesto vylejeme do formy.
9.
Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.
10.
Do vychladeného korpusu vydlabeme priehlbinu tak, aby nám na dne ostala časť korpusu a po bokoch tiež v šírke cca 1,5 cm.
12.
mascarpone 500 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 300 mililitrov
Do misy vložíme mascarpone a prilejeme smotanu na šľahanie. Vyšľaháme.
14.
... a zamiešame do krému.
15.
Krém navrstvíme na banány a vytvarujeme do tvaru kopčeka.
16.
Krém posypeme pomrveným korpusom, ktorý sme vydlabali pri tvorbe priehlbiny.
Dobrú chuť!