Cmarový chlieb
Klasický chlebík nielen k oškvarkovej nátierke :)
recept,fotorecept,múka hladká,cmar,múka ražná chlebová,Chlieb,Domáca pekárnička
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
cmar | 250 | mililitrov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka ražná chlebová | 125 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | - |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • múka ražná chlebová 125 gramov
Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky, pridáme soľ.
2.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme vzísť kvások.
3.
cmar 250 mililitrov
Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: svetlá
Dobrú chuť!