Cisársky trhanec
Trhanec je európska dobrota z nadýchaného jemného cesta opekaného na masle. Podáva sa posypaný cukrom s ovocnými kompótmi.
recept,fotorecept,vaječný žĺtok,mlieko polotučné 1,5%,vaječný bielok,múka hladká,Sladké jedlá,Palacinky
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 30 | gramov | |
cukor práškový | 1 | čajová lyžička | |
hrozienka | 20 | gramov | |
maslo | 30 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy |
Recept
2.
vaječný žĺtok 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor práškový 30 gramov • soľ 1 štipka • múka hladká 200 gramov
Z vaječných žĺtkov, mlieka, cukru a múky vymiešame hladké cesto. Pridáme štipku soli.
4.
Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.
6.
Na roztopené maslo nalejeme polovicu cesta, posypeme rovnomerne polovicou hrozienok a opekáme pomaly do zlatova z oboch strán prikryté pokrievkou.
7.
cukor práškový 1 čajová lyžička
Opečené cesto roztrháme vareškami na panvici. Pri servírovaní ozdobíme práškovým cukrom. Rovnakým postupom opečieme druhú polovicu cesta.
Dobrú chuť!