Cícerová polievka s mliekom
Výborná a zdravá polievka, plná bielkovín a minerálnych látok.
recept,fotorecept,cícer sterilizovaný,mlieko plnotučné 3,5%,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Kategórie
Strukovinové polievky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 3 | kusy | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa sušená | 2 | polievkové lyžice | |
cícer sterilizovaný | 350 | gramov | |
maslo | 20 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 750 | mililitrov | |
mrkva | 250 | gramov | |
múka hladká | 60 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 1 | liter | |
zemiaky | 300 | gramov |
Recept
1.
cícer sterilizovaný 350 gramov
Suchý cícer (250g) namočíme cez noc do studenej vody a na druhý deň uvaríme do mäkka. Pre rýchlejšiu prípravu je vhodné použiť pri príprave polievky cícer sterilizovaný.
2.
mrkva 250 gramov • maslo 20 gramov
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Opražíme ju 5 minút na masle.
4.
voda 1 liter • soľ 1 čajová lyžička • bobkový list 3 kusy
Mrkvu a zemiaky zalejeme vodou, pridáme soľ a bobkový list. Zeleninu uvaríme do mäkka.
5.
mlieko plnotučné 3,5% 750 mililitrov • múka hladká 60 gramov
Do polievky pridáme uvarený cícer a mlieko s rozmiešanou múkou. Prevaríme.
6.
cesnak 3 strúčiky • cibuľa sušená 2 polievkové lyžice • soľ
Pridáme pretlačený cesnak, sušenú cibuľu a podľa chuti dosolíme.
7.
Polievku premiešame a necháme 10 minút odstáť, potom podávame.
Dobrú chuť!