Chrumkavý bielkový chlebík
Recept na krehké chrumkavé sucháre z domáceho bielkového chlebíka s orieškami.
recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor práškový,orechy vlašské,mandle sladké jadrá,Suché pečivo,Vianočné recepty,Sezónne recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 150 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
mandle sladké jadrá | 50 | gramov | |
maslo | 10 | gramov | |
múka polohrubá | 160 | gramov | |
orechy vlašské | 50 | gramov | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 5 | kusov |
Recept
1.
vaječný bielok 5 kusov • cukor práškový 150 gramov • múka polohrubá 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov • soľ
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.
3.
orechy vlašské 50 gramov • mandle sladké jadrá 50 gramov
Do cesta primiešame orechy a vylejeme ho rovnomerne do pripravenej formy.
4.
Pečieme 30 min. pri teplote 170°C.
5.
Po upečení chlebík zatepla vyklopíme a necháme ho vychladnúť.
6.
Chlebík nakrájame na 1-2 mm hrubé plátky. Čím tenšie, tým lepšie.
7.
Plátky chlebíka dosušíme v rúre na 100°C cca 25 minút.
Dobrú chuť!