Chlebové misky na polievku
Jedlé misky na netradičné servírovanie polievok.
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,droždie čerstvé,voda,Chlieb,Bezlaktózové
Chlieb
Ingrediencie
Ingrediencie
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej slnečnicový | - | ||
soľ | - | ||
voda | 320 | mililitrov |
Recept
1.
múka hladká 500 gramov • droždie čerstvé 20 gramov • soľ • voda 320 mililitrov
Do múky rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, olej, vlažnú vodu a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
múka hladká • olej slnečnicový
Cesto po vykysnutí vyklopíme z nádoby na dosku posypanú múkou. Rozdelíme ho na 8 rovnakých bochníkov. Bochník zľahka vyvaľkáme na primeraný guľatý plát. Misku z varného skla (kompótovú), alebo malú zapekaciu, obrátime hore dnom a potrieme ju olejom.
3.
Vyvaľkaný plát položíme cez misku a dobre ho pritisneme, aby pod ním nezostali vzduchové bubliny. Podľa potreby cesto jemne natiahneme až k spodnému okraju misky. Takto pripravíme aj ostatné bochníky.
4.
Misky s cestom preložíme na plech a necháme 10 minút podkysnúť.
5.
Potom vložíme plech s miskami do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C cca 25 minút.
6.
Po upečení chlebové misky odoberieme z misiek na ktorých sa piekli. V uzavretej nádobe ich môžeme skladovať 2-3 dni. Misky sú tvrdé. Ak chceme aby boli mäkké a teplé, môžeme ich pred servírovaním ohriať, zakryté, 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre.
7.
Pokiaľ nemáme na upečenie všetkých korpusov naraz dostatok misiek, použijeme opätovne vychladené pôvodné misky. Cesto môžeme aj dlhšiu dobu spracovávať - neprekysne.
Dobrú chuť!