RECEPTY

Chlebové misky na polievku

Chlebové misky na polievku

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jedlé misky na netradičné servírovanie polievok.

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,droždie čerstvé,voda,Chlieb,Bezlaktózové

Chlieb

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

droždie čerstvé20gramov
múka hladká500gramov
múka hladká-
olej slnečnicový-
soľ-
voda320mililitrov

 

Recept

1. 

múka hladká 500 gramov  droždie čerstvé 20 gramov  soľ  voda 320 mililitrov

Do múky rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, olej, vlažnú vodu a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Do múky rozdrobíme droždie, pridáme štipku...

2. 

múka hladká  olej slnečnicový

Cesto po vykysnutí vyklopíme z nádoby na dosku posypanú múkou. Rozdelíme ho na 8 rovnakých bochníkov. Bochník zľahka vyvaľkáme na primeraný guľatý plát. Misku z varného skla (kompótovú), alebo malú zapekaciu, obrátime hore dnom a potrieme ju olejom.

Cesto po vykysnutí vyklopíme z nádoby na dosku...

3. 

Vyvaľkaný plát položíme cez misku a dobre ho pritisneme, aby pod ním nezostali vzduchové bubliny. Podľa potreby cesto jemne natiahneme až k spodnému okraju misky. Takto pripravíme aj ostatné bochníky.

Vyvaľkaný plát položíme cez misku a dobre ho...

4. 

Misky s cestom preložíme na plech a necháme 10 minút podkysnúť.

Misky s cestom preložíme na plech a necháme 10...

5. 

Potom vložíme plech s miskami do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C cca 25 minút.

Potom vložíme plech s miskami do rozohriatej...

6. 

Po upečení chlebové misky odoberieme z misiek na ktorých sa piekli. V uzavretej nádobe ich môžeme skladovať 2-3 dni. Misky sú tvrdé. Ak chceme aby boli mäkké a teplé, môžeme ich pred servírovaním ohriať, zakryté, 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre.

Po upečení chlebové misky odoberieme z misiek...

7. 

Pokiaľ nemáme na upečenie všetkých korpusov naraz dostatok misiek, použijeme opätovne vychladené pôvodné misky. Cesto môžeme aj dlhšiu dobu spracovávať - neprekysne.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť