Cheesecake
Recept na prípravu, dnes už celosvetovo presláveného tvarohového zákusku.
recept,fotorecept,sušienky maslové,vajce slepačie,mascarpone,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 1 | čajová lyžička | |
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
cukor vanilkový | 36 | gramov | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 75 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | štipka | |
sušienky maslové | 140 | gramov | |
tvaroh jemný odtučnený 0,5% | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1. Príprava korpusu
sušienky maslové 140 gramov
Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka.
3.
Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).
4. Príprava náplne
vajce slepačie 3 kusy • mascarpone 250 gramov • tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov • cukor kryštálový 140 gramov • cukor vanilkový 36 gramov • citrónová kôra 1 čajová lyžička • citrónová šťava 1 polievková lyžica • soľ 1 štipka • puding vanilkový - prášok 2 polievkové lyžice
Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, jemný tvaroh, cukor, citrónovú šťavu a kôru, soĺ a puding.
5.
Premiešame.
6.
Náplň vlejeme do formy na sušienkové cesto.
7.
Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky do ďaľšieho dňa. Takto zabránime poprasnkaniu a cheesecake sa bude dať krájať.
Dobrú chuť!