RECEPTY

Cheesecake

Cheesecake

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na prípravu, dnes už celosvetovo presláveného tvarohového zákusku.

recept,fotorecept,sušienky maslové,vajce slepačie,mascarpone,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra1čajová lyžička
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor kryštálový140gramov
cukor vanilkový36gramov
mascarpone250gramov
maslo75gramov
puding vanilkový - prášok2polievkové lyžice
soľ1štipka
sušienky maslové140gramov
tvaroh jemný odtučnený 0,5%250gramov
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. Príprava korpusu

sušienky maslové 140 gramov

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka.

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo...

2. 

maslo 75 gramov

Premiešame s mäkkým maslom.

Premiešame s mäkkým maslom....

3. 

Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).

Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na...

4. Príprava náplne

vajce slepačie 3 kusy  mascarpone 250 gramov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov  cukor kryštálový 140 gramov  cukor vanilkový 36 gramov  citrónová kôra 1 čajová lyžička  citrónová šťava 1 polievková lyžica  soľ 1 štipka  puding vanilkový - prášok 2 polievkové lyžice

Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, jemný tvaroh, cukor, citrónovú šťavu a kôru, soĺ a puding.

Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone...

5. 

Premiešame.

Premiešame....

6. 

Náplň vlejeme do formy na sušienkové cesto.

Náplň vlejeme do formy na sušienkové cesto. ...

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky do ďaľšieho dňa. Takto zabránime poprasnkaniu a cheesecake sa bude dať krájať.

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť