Chalupárske zemiakové placky
Zemiaky, cibuľa, cesnak a ešte nejaká tá ingrediencia... otvorený oheň v záhradnom krbe, nepostrádateľná obitá a poškriabaná chalupárska výbava... a môžeme začať :) Čas prípravy nemerateľný a počet porcií sa nestíha spočítať :)
recept,fotorecept,zemiaky,cibuľa,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá,Recepty na gril,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Recepty na gril › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Cesnak › Sezóna - Cibuľa › Sezóna - Zemiaky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie majorán sušený | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | - | ||
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
zemiaky | 2 | kilogramy |
Recept
1.
zemiaky 2 kilogramy • cibuľa 150 gramov • cesnak 4 strúčiky
Zemiaky ako tak ošúpeme, ľahko opláchneme v pitnej vode a nahrubo postrúhame. Ošúpeme cibuľu a cesnak. Cibuľu nahrubo pristrúhame k zemiakom, cesnak najemno.
2.
soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie majorán sušený 1 polievková lyžica • vajce slepačie 4 kusy
Časť vody zo zemiakov zlejeme, primiešame soľ, koreniny a vajcia bez škrupín.
4.
...a veselo upečieme z oboch strán. Ihneď rozdávame na papierových táckach všetkým zúčastneným, zdržujúcim sa v okruhu jedného metra od nás.
Dobrú chuť!