Čevabčiči
Výborný klasický recept na tradične chutné a obľúbené fašírky. Podávame s varenými zemiakmi, nakrájanou čerstvou cibuľou a horčicou.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,vajce slepačie,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | ½ | kilogramu | |
cibuľa | 200 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
strúhanka | 4 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • bravčové mleté mäso ½ kilogramu • vajce slepačie 2 kusy • strúhanka 4 polievkové lyžice • soľ 2 čajové lyžičky
Jednu väčšiu cibuľu nakrájame na drobné kúsky, zmiešame s mletým mäsom, vajcami, strúhankou a soľou.
2.
Zo zmesi vytvarujeme šulčeky, ktoré obalíme v hladkej múke. Vložíme ich do panvice s olejom a smažíme 10 minút zakryté. Po 10 minútach jednotlivé kúsky obrátime a odokryté smažíme ešte 10 minút.
Dobrú chuť!