RECEPTY

Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule

Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon", alebo "Zazang". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.

recept,fotorecept,hovädzia roštenka,pasta z čiernej fazule,cestoviny - Špagety celozrnné,Cestoviny,Bezlaktózové,Kórejská kuchyňa,Čínska kuchyňa

Cestoviny

Kórejská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cestoviny - Špagety celozrnné

600

2070

gramov

kcal

cibuľa

100

44

gramov

kcal

cuketa

100

18

gramov

kcal

cukor kryštálový

1

61

polievková lyžica

kcal

hovädzia roštenka

400

492

gramov

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

olej repkový

5

675

polievkových lyžíc

kcal

pasta z čiernej fazule

6

167

polievkových lyžíc

kcal

reďkovka biela

100

22

gramov

kcal

semienka sezamové

2

172

polievkové lyžice

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

uhorka šalátová

1

??

kus

kcal

voda

700

0

mililitrov

kcal

voda

2

0

litre

kcal

zemiaky

100

92

gramov

kcal

škrob zemiakový

2

8

čajové lyžičky

kcal

 

Recept

1. 

hovädzia roštenka 400 gramov  olej repkový 3 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Mäso si nakrájame na malé kúsky a prudko osmažíme na rozpálenom oleji vo woku dozlatova.

Mäso si nakrájame na malé kúsky a prudko...

2. 

zemiaky 100 gramov  cibuľa 100 gramov  cuketa 100 gramov  reďkovka biela 100 gramov

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé...

3. 

Zeleninu pridáme k mäsu.

Zeleninu pridáme k mäsu....

4. 

Všetko spolu opekáme za občasného premiešania.

Všetko spolu opekáme za občasného...

5. 

olej repkový 2 polievkové lyžice

V strede panvice si spravíme kruhové miesto a nalejeme trochu oleja.

V strede panvice si spravíme kruhové miesto a...

6. 

pasta z čiernej fazule 6 polievkových lyžíc

Pastu pražíme na oleji za občasného miešania asi minútu.

Pastu pražíme na oleji za občasného miešania...

7. 

Pastu zmiešame so zvyšným obsahom panvice.

Pastu zmiešame so zvyšným obsahom panvice....

8. 

voda 500 mililitrov  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Pridáme vodu, alebo vývar, ochutíme cukrom, premiešame a dusíme prikryté asi 10 minút.

Pridáme vodu, alebo vývar, ochutíme cukrom,...

9. 

škrob zemiakový 2 čajové lyžičky  voda 200 mililitrov

Škrob rozmiešame vo vode ...

Škrob rozmiešame vo vode ......

10. 

... a postupne vmiešame do variacej sa omáčky, ktorá po chvíli zhustne a je pripravená na servírovanie.

... a postupne vmiešame do variacej sa omáčky,...

11. 

semienka sezamové 2 polievkové lyžice

Sezamové semienka krátko opražíme na suchej panvičke.

Sezamové semienka krátko opražíme na suchej...

12. 

uhorka šalátová 1 kus  cestoviny - Špagety celozrnné 600 gramov  voda 2 litre  soľ ½ čajovej lyžičky

Servírujeme s uvarenými cestovinami, alebo s ryžou. Ozdobíme uhorkou a opraženými sezamovými semienkami.

Servírujeme s uvarenými cestovinami, alebo s...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť