Cestoviny s kuriatkami a lososom
Vynikajúce cestoviny s kuriatkami, smotanou a kúskami údeného lososa. Za hrsť lískov čerstvej mäty dodáva tomuto jedlu letnú ľahkosť a sviežosť.
recept,fotorecept,cestoviny - Fusilli (špirály),huby kuriatka,losos údený,mäta,Cestoviny,Talianska kuchyňa
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cestoviny - Fusilli (špirály) | 160 | gramov | |
huby kuriatka | 150 | gramov | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
losos údený | 50 | gramov | |
mäta | 5 | lístkov | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 | mililitrov | |
syr Parmezán | 20 | gramov |
Recept
1.
cestoviny - Fusilli (špirály) 160 gramov
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.
3.
olej repkový 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Na oleji osmažíme huby a dochutíme.
4.
cesnak 1 strúčik
Pridáme nakrájaný strúčik cesnaku a ešte chvíľu smažíme, kým cesnak nezačne chytať farbu. Pozor aby nezačal moc hnednúť.
7.
syr Parmezán 20 gramov
Pridáme stúhaný syr a pol deci slanej vody z varenia cestovín. Omáčku čiastočne zredukujeme varom.
9.
Pridáme hotové cestoviny, spolu dobre prehrejeme a premiešame, aby omáčka obalila povrch cestovín.
Dobrú chuť!