Cesnakovo-paprikový bôčik
Táto, nie práve najzdravšia :) lahôdka najlepšie chutí nakrájaná na čerstvom chlebíku potretom horčicou.
recept,fotorecept,bravčový bôčik,cesnak,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik | 800 | gramov | |
cesnak | 8 | strúčikov | |
paprika červená mletá | 1.5 | polievkovej lyžice | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 2.5 | litra |
Recept
1.
bravčový bôčik 800 gramov • voda 2.5 litra • soľ 2 čajové lyžičky
Na uvedený pokrm vyberieme dobre prerastený bôčik, najlepšie bez kostí. Pokiaľ kúpime bôčik s kosťami po uvarení ich ľahko vytiahneme.
Bôčik umyjeme, vložíme do hrnca so slanou vodou. Varíme zakrytý približne 1,5 hodiny (do uvareného musí ísť ľahko zapichnúť, až po stred, vidlička).
2.
cesnak 8 strúčikov
Uvarený bôčik vyberieme na tanier, vytiahneme z neho prípadné kosti a dobre ho celý potrieme roztlačeným cesnakom.
3.
paprika červená mletá 1.5 polievkovej lyžice
Bôčik dobre potrieme mletou červenou paprikou a jemne posolíme. Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky. Dobre vychladnutý pokrájame na plátky a podávame.
Dobrú chuť!