Čertove makové oči
Chrumkavé makové koláčiky s chutným rumovo-višňovým džemom.
recept,fotorecept,mak mletý,džem višňový,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 75 | gramov | |
džem višňový | 150 | gramov | |
mak mletý | 100 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
maslo 150 gramov • cukor práškový 75 gramov • múka hladká 200 gramov • mak mletý 100 gramov • vajce slepačie 1 kus
Do misy nakrájame maslo, pridáme cukor, múku, mak a vajíčko.
2.
Vypracujeme tuhé cesto a uložíme do chladu na 12 hodín odpočívať.
3.
Cesto premiesime, vytvarujeme do valčeka o priemere asi 3 cm a nakrájame na 1 cm široké plátky.
4.
Z plátkov vytvoríme guľôčky a palcom do nich vytvoríme hlbokú šikmú priehlbinu.
5.
Vytvorené koláčiky poprekladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 18 minút vo vyhriatej rúre na 180°C. Upečené necháme vychladnúť.
7.
...a naplníme ním priehlbiny na koláčikoch. Necháme v chlade presušiť - džem sa čiastočne vstrebe do koláčikov a stuhne.
Dobrú chuť!