Celozrnná žemľovka s jablkami
Skvelá a jednoducho pripravená žemľovka z grahamových rožkov. Aj keď obsahuje nejaký ten trstinový cukor je oveľa zdravšia ako žemľovka z bieleho pečiva s kopou bieleho cukru.
recept,fotorecept,rožok grahamový,jablká,cukor trstinový,cukor trstinový,cukor trstinový,cukor trstinový,Sladké jedlá,Sezónne recepty
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 4 | polievkové lyžice | |
jablká | 500 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
med | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 225 | mililitrov | |
rožok grahamový | 225 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
3.
maslo • cukor trstinový 1 polievková lyžica
Zapekaciu misu (priemer 22 cm) vymastíme maslom a poukladáme do nej tretinu nakrájaných rožkov. Posypeme cukrom.
4.
škorica mletá 1 čajová lyžička • cukor trstinový 1 polievková lyžica
Pridáme polovicu jabĺk a posypeme škoricou a opäť cukrom.
6.
škorica mletá 1 čajová lyžička • cukor trstinový 1 polievková lyžica
Na rožky rozložíme druhú polovicu jabĺk, posypeme škoricou a cukrom.
7.
mlieko polotučné 1,5% 225 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
Jablká zakryjeme zbytkom rožkov. V mlieku rozmiešame vajíčka a žemľovku zalejeme. Chvíľu počkáme kým sa nálev vsiakne a potom rukami zľahka žemľovku stlačíme.
9.
Zakryjeme a pri 200°C zapekáme 25 minút. Odokryjeme a necháme zvrchu 5 minút zapiecť.
10.
Vychladenú žemľovku vyklopíme a nakrájame na 6 porcií.
Dobrú chuť!