Cannelloni s tekvicou

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.
recept,fotorecept,tekvica maslová,syr tavený,syr Parmezán,syr Parmezán,mlieko polotučné 1,5%,cestoviny - Cannelloni,Bezmäsité hlavné jedlá,Talianska kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Talianska kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
587 g
Energia porcie
847 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
cestoviny - Cannelloni | 300 1071 | gramov kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
petržlenová vňať | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Parmezán | 100 392 | gramov kcal | |
syr tavený | 200 520 | gramov kcal | |
tekvica maslová | 600 240 | gramov kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal |
Recept
1. Tekvicu nastrúhame
tekvica maslová 600 gramov
Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nahrubo nastrúhame.

2. Opečieme
cibuľa 150 gramov • cesnak 2 strúčiky • olej olivový 2 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nakrájame a na panvičke na oleji zľahka opečieme. Pridáme tekvicovú dužinu, všetko spolu opekáme 10 minút. Zmes okoreníme a osolíme.

3. Pridáme petržlenovú vňať a syr
petržlenová vňať 1 polievková lyžica • syr tavený 200 gramov
Do zmesi pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a tavený syr v črievku.

4. Posypeme parmezánom
syr Parmezán 50 gramov
Posypeme strúhaným parmezánom. Všetko spolu poriadne premiešame. Tekvicovú zmes na chvíľu odložíme bokom a pripravíme bešamelovú omáčku.

5. Bešamelová omáčka
maslo 30 gramov • múka hladká 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • voda 300 mililitrov
V rajničke roztopím maslo na ktorom opražíme hladkú múku a následne zalejeme mliekom a vodou. Varíme kým sa nespravím kaša. Ak sa urobia hrčky, pomocou sitka ich precedíme.

6. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou
cestoviny - Cannelloni 300 gramov
Polovicu bešamelovej omáčky vylejeme do zapekacej misy. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou.

7. Zapekáme
syr Parmezán 50 gramov
Zvyšnú polovicu bešamelu vylejeme na naplnené a do zapekacej misy uložené cannelloni. Pečieme na 200 °C 30 minút. Cannelloni zasypeme strúhaným parmezánom a necháme ešte 10 minút zapiecť.

Dobrú chuť!