RECEPTY

Cannelloni s tekvicou

Cannelloni s tekvicou

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.

recept,fotorecept,tekvica maslová,syr tavený,syr Parmezán,syr Parmezán,mlieko polotučné 1,5%,cestoviny - Cannelloni,Bezmäsité hlavné jedlá,Talianska kuchyňa

Bezmäsité hlavné jedlá

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Hmotnosť porcie

587 g

Energia porcie

847 kcal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak

2

11

strúčiky

kcal

cestoviny - Cannelloni

300

1071

gramov

kcal

cibuľa

150

66

gramov

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

maslo

30

221

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

500

240

mililitrov

kcal

múka hladká

100

347

gramov

kcal

olej olivový

2

264

polievkové lyžice

kcal

petržlenová vňať

1

7

polievková lyžica

kcal

soľ

1

0

čajová lyžička

kcal

syr Parmezán

100

392

gramov

kcal

syr tavený

200

520

gramov

kcal

tekvica maslová

600

240

gramov

kcal

voda

300

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Tekvicu nastrúhame

tekvica maslová 600 gramov

Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nahrubo nastrúhame.

Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nahrubo...

2. Opečieme

cibuľa 150 gramov  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 2 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nakrájame a na panvičke na oleji zľahka opečieme. Pridáme tekvicovú dužinu, všetko spolu opekáme 10 minút. Zmes okoreníme a osolíme.

Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nakrájame a...

3. Pridáme petržlenovú vňať a syr

petržlenová vňať 1 polievková lyžica  syr tavený 200 gramov

Do zmesi pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a tavený syr v črievku.

Do zmesi pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú...

4. Posypeme parmezánom

syr Parmezán 50 gramov

Posypeme strúhaným parmezánom. Všetko spolu poriadne premiešame. Tekvicovú zmes na chvíľu odložíme bokom a pripravíme bešamelovú omáčku.

Posypeme strúhaným parmezánom. Všetko spolu...

5. Bešamelová omáčka

maslo 30 gramov  múka hladká 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  voda 300 mililitrov

V rajničke roztopím maslo na ktorom opražíme hladkú múku a následne zalejeme mliekom a vodou. Varíme kým sa nespravím kaša. Ak sa urobia hrčky, pomocou sitka ich precedíme.

V rajničke roztopím maslo na ktorom opražíme...

6. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou

cestoviny - Cannelloni 300 gramov

Polovicu bešamelovej omáčky vylejeme do zapekacej misy. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou.

Polovicu bešamelovej omáčky vylejeme do...

7. Zapekáme

syr Parmezán 50 gramov

Zvyšnú polovicu bešamelu vylejeme na naplnené a do zapekacej misy uložené cannelloni. Pečieme na 200 °C 30 minút. Cannelloni zasypeme strúhaným parmezánom a necháme ešte 10 minút zapiecť.

Zvyšnú polovicu bešamelu vylejeme na naplnené...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť