Cannelloni s tekvicou
Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.
recept,fotorecept,tekvica maslová,syr tavený,syr Parmezán,syr Parmezán,mlieko polotučné 1,5%,cestoviny - Cannelloni,Bezmäsité hlavné jedlá,Talianska kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cestoviny - Cannelloni | 300 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 30 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
petržlenová vňať | 1 | polievková lyžica | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Parmezán | 100 | gramov | |
syr tavený | 200 | gramov | |
tekvica maslová | 600 | gramov | |
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1. Tekvicu nastrúhame
tekvica maslová 600 gramov
Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nahrubo nastrúhame.
2. Opečieme
cibuľa 150 gramov • cesnak 2 strúčiky • olej olivový 2 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nakrájame a na panvičke na oleji zľahka opečieme. Pridáme tekvicovú dužinu, všetko spolu opekáme 10 minút. Zmes okoreníme a osolíme.
3. Pridáme petržlenovú vňať a syr
petržlenová vňať 1 polievková lyžica • syr tavený 200 gramov
Do zmesi pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a tavený syr v črievku.
4. Posypeme parmezánom
syr Parmezán 50 gramov
Posypeme strúhaným parmezánom. Všetko spolu poriadne premiešame. Tekvicovú zmes na chvíľu odložíme bokom a pripravíme bešamelovú omáčku.
5. Bešamelová omáčka
maslo 30 gramov • múka hladká 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • voda 300 mililitrov
V rajničke roztopím maslo na ktorom opražíme hladkú múku a následne zalejeme mliekom a vodou. Varíme kým sa nespravím kaša. Ak sa urobia hrčky, pomocou sitka ich precedíme.
6. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou
cestoviny - Cannelloni 300 gramov
Polovicu bešamelovej omáčky vylejeme do zapekacej misy. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou.
7. Zapekáme
syr Parmezán 50 gramov
Zvyšnú polovicu bešamelu vylejeme na naplnené a do zapekacej misy uložené cannelloni. Pečieme na 200 °C 30 minút. Cannelloni zasypeme strúhaným parmezánom a necháme ešte 10 minút zapiecť.
Dobrú chuť!