RECEPTY

Cannelloni s mäsovou plnkou

Cannelloni s mäsovou plnkou

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,syr tvrdý,syr tvrdý,paradajkový pretlak,cestoviny - Cannelloni,Cestoviny,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Hmotnosť porcie

343 g

Energia porcie

685 kcal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka

1

2

čajová lyžička

kcal

bravčové mleté mäso

1000

2600

gramov

kcal

cesnak sušený

1

17

čajová lyžička

kcal

cestoviny - Cannelloni

300

1071

gramov

kcal

cibuľa

150

66

gramov

kcal

korenie čierne mleté

1

17

čajová lyžička

kcal

olej slnečnicový

30

270

mililitrov

kcal

paprika

75

12

gramov

kcal

paradajkový pretlak

700

477

mililitrov

kcal

soľ

2.5

0

čajovej lyžičky

kcal

syr tvrdý

250

950

gramov

kcal

voda

200

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Cibuľovo - paprikový základ

olej slnečnicový 30 mililitrov  cibuľa 150 gramov  paprika 75 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. V hlbšej panvici ju opečieme na oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú papriku, soľ a chvíľu podusíme.

Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. V...

2. Mäso

bravčové mleté mäso 1000 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  syr tvrdý 150 gramov

Do panvice pridáme mleté mäso, mleté čierne korenie a 10 minút mäso orestujeme za stáleho premiešavania. Zmes necháme vychladiť tak, aby nás nepálila keď ju chytíme do prstov. Do takto chladnej zmesi vmiešame strúhaný syr.

Do panvice pridáme mleté mäso, mleté čierne...

3. Príprava omáčky

paradajkový pretlak 700 mililitrov  voda 200 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  bazalka 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Do hustého paradajkového pretlaku pridáme vodu, soľ, bazalku, cesnakový prášok a mleté čierne korenie. Zamiešame.

Do hustého paradajkového pretlaku pridáme vodu,...

4. Plnenie cannellonov

cestoviny - Cannelloni 300 gramov

Suché cestovinové rúrky - Cannelloni jednoducho naplníme mäsovou zmesou prstami. V jednej ruke držíme cannellon tak že mu prstami uzavrieme jednu stranu a druhou rukou prstami do neho jemne vtláčame mäsovú zmes.

Suché cestovinové rúrky - Cannelloni jednoducho...

5. 

Do pekáča nalejeme jednu tretinu pripravenej omáčky a ukladáme do nej naplnené rúrky.

Do pekáča nalejeme jednu tretinu pripravenej...

6. 

Keď máme dno pekáča pokryté, zalejeme obsah druhou tretinou omáčky a ukladáme ďalšiu vrstvu. Výška výsledného pokrmu závisí od druhu použitého pekáča. Poslednou tretinou omáčky zalejeme poslednú vrstvu cannellonov. Pečieme na strednom stupni v rúre, 45 - 60 minút zakryté. Dobré je podložiť pod pekáč väčší plech nakoľko sa môže stať že šťava môže pri pečení z časti vytekať.

Keď máme dno pekáča pokryté, zalejeme obsah...

7. 

syr tvrdý 100 gramov

Po 45 minútach posypeme povrch pokrmu strúhaným syrom a odokryté 5 minút zapečieme.

Po 45 minútach posypeme povrch pokrmu strúhaným...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť