Čajové pečivo
Klasické vianočné pečivo z jemného cesta.
recept,fotorecept,maslo,citrónová kôra,poleva cukrárska čokoládová,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | - | ||
cukor práškový | 200 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | balíčka | |
maslo | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 3 | polievkové lyžice | |
múka hladká 00 Extra | 500 | gramov | |
poleva cukrárska čokoládová | 1 | balíček | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava cesta
múka hladká 00 Extra 500 gramov • cukor práškový 200 gramov • maslo 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 3 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka • citrónová kôra • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.
2. Formovanie cesta
Potom cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku.
3.
Ak nemáme ozdobný nástavec na mlynček, pečivo môžeme vykrajovať formičkami.
4. Pečenie
Pečieme na fólii na pečenie asi 6-8 min. pri 150°-180° C.
Dobrú chuť!