Burizónové karamelové guľôčky

Jednoduchá sladká pochúťka pre deti i dospelých.
recept,fotorecept,cukor kryštálový,mlieko sladené zahustené (kondenzované),maslo,burizóny ryžové,Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Kuchtil
Počet porcií
60
Hmotnosť porcie
21 g
Energia porcie
94 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Cukrovinky › Vianočné recepty › Nepečené › Bezlepkové › Vianočné zákusky › Vianočné nepečené dezerty ›Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 210 714 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 350 1407 | gramov kcal | |
maslo | 300 2202 | gramov kcal | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 1287 | gramov kcal |
Recept
1. Karamel
cukor kryštálový 350 gramov
Cukor nasypeme do hrnca a za stáleho miešania skaramelizujeme. Rozpustíme aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa nám môžu pri karamelizovaní vytvoriť.

2. Karamelizujeme kondenzované sladené mlieko
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov
Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame kondenzované sladené mlieko z plechovky, miešame do rozpustenia zmesi, ktorá nám priliatím mlieka vznikne.


4. Pridávame burizóny
burizóny ryžové 210 gramov
Zmes odstavíme z ohňa a vsypeme burizóny (3 vrecká). Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

5. Tvoríme guľôčky
Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.

6.
Skladujeme v chlade. Guľôčky je najlepšie vytvoriť 2 - 3 dni pred podávaním.

Dobrú chuť!