Bucatini s prošutom a rukolou
Osvedčená kombinácia "Prosciutto crudo", "Parmigiano Reggiano" a rukola na cestovine s čerstvými paradajkami, cesnakom a olivovým olejom.
recept,fotorecept,cestoviny - Bucatini,rukola,šunka bravčová sušená,Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cestoviny - Bucatini | 160 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paradajky | 150 | gramov | |
rukola | 50 | gramov | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
syr Parmezán | 20 | gramov | |
voda | 3 | litre | |
šunka bravčová sušená | 40 | gramov |
Recept
1.
cestoviny - Bucatini 160 gramov • soľ 3 čajové lyžičky • voda 3 litre
V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.
3.
Po minúte prelejeme studenou vodou, aby trochu vychladli a dali sa olúpať.
4.
Pri mieste, kde bola stonka kožu nakrojíme a zlúpneme.
5.
Dužinu rozkrájame na drobno.
7.
Pridáme nakrájané paradajky ...
8.
... a zredukujeme.
9.
Pridáme uvarené bucatinia a trochu slanej vody po cestovinách.
12.
Spolu premiešame a necháme trochu vychladnúť.
Dobrú chuť!