Bryndzový osúch s cibuľou
Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.
recept,fotorecept,bryndza,smotana kyslá (14-18% tuku),cibuľa,Slané koláče,Slovenská kuchyňa
Slané koláče
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 | gramov | |
cibuľa | 120 | gramov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
korenie rasca drvená | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 350 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka hladká | - | ||
múka polohrubá | 250 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 350 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 20 gramov • múka polohrubá 250 gramov • múka hladká 250 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 1 kus
V hrnčeku necháme vzísť kvások z časti odmeraného teplého mlieka, z cukru a droždia. Do hlbokej misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, vajce, vlejeme kvások a zvyšné mlieko.
2.
Vymiesime cesto a necháme ho v zakrytej mise vykysnúť.
4.
Pripravíme si papier na pečenie vo veľkosti plechu v ktorom budeme posúch piecť. Na papieri rozvaľkáme jednu polovicu cesta. Druhú polovicu cesta odložíme do chladničky.
5.
bryndza 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Bryndzu rozmiešame v miske spolu s vajíčkami, smotanou a soľou.
6.
Rozvaľkané cesto na papieri preložíme na plech a nalejeme na neho polovicu pripravenej bryndze.
8.
...a polovicu z nej rovnomerne porozkladáme na bryndzu. Celý osúch posypeme rascou.
9.
Osúch upečieme v rozohriatej rúre do zlatova.
Druhú polovicu cesta 10 minút pred ukončením pečenia vyberieme z chladničky, spracujeme ho a upečieme ako prvý osúch.
10.
Po vychladnutí pokrájame a podávame nedočkavým hladošom :)
Dobrú chuť!