Bryndzové špaldové krúpy so slaninkou
Bryndzové špaldové kernotto s pórom a slaninkou, na ktorom si zaručene pochutíte.
recept,fotorecept,krúpy špaldové (špaldové kernotto),pór,bryndza,Bravčové mäso,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 | gramov | |
krúpy špaldové (špaldové kernotto) | 300 | gramov | |
pór | 250 | gramov | |
slanina prerastená | - | ||
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 | gramov | |
voda | 600 | mililitrov |
Recept
1.
krúpy špaldové (špaldové kernotto) 300 gramov • voda 600 mililitrov
Krúpy premyjeme, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Varíme 15 - 20 minút, podľa toho či chceme mať krúpky viac či menej rozvarené. Najlepšie sú jemne chrumkavé.
3.
...a nadrobno pokrájame.
5.
Pór pridáme k uvareným krúpom, premiešame a 3-4 minútky povaríme.
7.
...a vmiešame do krúpov.
8.
Podávame teplé, posypané osmaženou slaninkou.
Dobrú chuť!