Bryndzové špagety
Recept na špagety s bryndzou, chrumkavou mrkvičkou, cibuľkou a koriandrom.
recept,fotorecept,cestoviny - Špagety,bryndza,Cestoviny,Slovenská kuchyňa
Cestoviny
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 200 | gramov | |
cestoviny - Špagety | 250 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
jogurt biely | 200 | gramov | |
koriander | 2 | polievkové lyžice | |
mrkva | 200 | gramov | |
olej repkový | 200 | mililitrov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
voda | 2 | litre |
Recept
3.
Mrkvu odoberieme cedníkom a necháme stiecť olej do servítky.
5.
.. a dáme smažiť v oleji, ktorý sme použili na smaženie mrkvy.
7.
cestoviny - Špagety 250 gramov • voda 2 litre
Špagety dáme variť (podľa návodu) do osolenej vriacej vody približne 5 minút.
8.
Uvarené špagety precedíme a opláchneme studenou vodou, aby sme zastavili varenie.
9.
bryndza 200 gramov • jogurt biely 200 gramov
Bryndzu rozmrvíme prstami do jogurtu a spolu ich dobre premiešame na krémovú konzistenciu.
10.
koriander 2 polievkové lyžice
Špagety servírujeme poliate bryndzovým krémom, ozdobené chrumkavou smaženou zeleninou a posypané čerstvým koriandrom.
Dobrú chuť!