RECEPTY

Bryndzové pagáče

Bryndzové pagáče

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Chrumkavé slané pagáčiky z bryndzového cesta.

recept,fotorecept,bryndza,Slané chuťovky,Chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza250gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé42gramov
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka polohrubá500gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s...

2. 

múka polohrubá 500 gramov  maslo 250 gramov  bryndza 250 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Do väčšej misy nasypeme múku, pridáme zmäknuté maslo, bryndzu, žĺtka, smotanu a soľ.

Do väčšej misy nasypeme múku, pridáme...

3. 

Pridáme vykvasený kvások.

Pridáme vykvasený kvások....

4. 

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom...

5. 

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a  vykrajujeme kolieska. Cesto je vláčne, lepí sa.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske...

6. 

vajce slepačie 1 kus

Kolieska necháme ešte 15 minút vykysnúť, potrieme vajcom a na plechu s papierom na pečenie pečieme 15 minút pri 180°C.

Kolieska necháme ešte 15 minút vykysnúť,...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť