Bryndzové pagáče
Chrumkavé slané pagáčiky z bryndzového cesta.
recept,fotorecept,bryndza,Slané chuťovky,Chuťovky
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka polohrubá | 500 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • droždie čerstvé 42 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
2.
múka polohrubá 500 gramov • maslo 250 gramov • bryndza 250 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Do väčšej misy nasypeme múku, pridáme zmäknuté maslo, bryndzu, žĺtka, smotanu a soľ.
3.
Pridáme vykvasený kvások.
4.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
5.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Cesto je vláčne, lepí sa.
6.
vajce slepačie 1 kus
Kolieska necháme ešte 15 minút vykysnúť, potrieme vajcom a na plechu s papierom na pečenie pečieme 15 minút pri 180°C.
Dobrú chuť!