Bryndzové kolieska
Slaná pochúťka pre sviatočných hostí.
recept,fotorecept,bryndza,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 200 | gramov | |
cibuľka jarná | 2 | kusy | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
korenie rasca drvená | - | ||
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 75 | mililitrov | |
paprika červená mletá | - | ||
smotana kyslá (14-18% tuku) | 100 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | 1.25 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
zemiaky | 100 | gramov |
Recept
2.
Chladné zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame.
4.
bryndza 200 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1 čajová lyžička • smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov
Bryndzu zmiešame so zemiakmi, cibuľkou, vajíčkom, soľou, a smotanou.
5. Cesto
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • múka hladká 250 gramov • múka polohrubá 250 gramov • vajce slepačie 1 kus • olej slnečnicový 75 mililitrov • soľ ¼ čajovej lyžičky
V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy navážime obe múky, pridáme vajce, olej, soľ a prilejeme kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho zakryté kysnúť.
6.
Vykysnuté cesto po častiach rozvaľkávame na doske posypanej múkou a vykrajujeme z neho malé kolieska.
7.
Kolieska kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme rozpusteným maslom.
8.
soľ • paprika červená mletá • korenie rasca drvená
Do stredu kolieska vložíme jednu čajovú lyžičku plnky a rozotrieme ju nie celkom po okraj. Posypeme soľou a paprikou. Podľa chuti môžeme posypať aj rascou.
9.
Pečieme v rozohriatej rúre 15 minút pri teplote 180°C. Koláčiky sú po upečení chrumkavé. V uzatvorenej nádobe zmäknú.
Dobrú chuť!