Bryndzové koláčiky
Chutné slané koláčiky s bryndzovou plnkou s cibuľkou.
recept,fotorecept,bryndza,smotana kyslá (14-18% tuku),Slané koláče
Slané koláče
Kategórie
Slané koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 250 | gramov | |
cibuľka jarná | 2 | kusy | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
korenie rasca drvená | - | ||
maslo | 80 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 275 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 75 | mililitrov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 300 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy | |
zemiaky | 120 | gramov |
Recept
2. Cesto
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • múka hladká 250 gramov • múka polohrubá 275 gramov • vajce slepačie 1 kus • olej slnečnicový 75 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy navážime obe múky, pridáme vajce, olej, soľ a prilejeme kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho zakryté kysnúť.
3. Bryndzová plnka
Uvarené, chladné zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame.
5.
bryndza 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov
K zemiakom pridáme bryndzu, cibuľku, vajíčka, soľ a smotanu. Všetko spolu zmiešame.
6. Koláčiky
Vykysnuté cesto po častiach natenko rozvaľkávame na doske posypanej múkou a vykrajujeme z neho väčšie kolieska.
7.
maslo 80 gramov
Kolieska kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme rozpusteným maslom.
8.
Do stredu kolieska vložíme jednu polievkovú lyžicu plnky a rozotrieme ju nie celkom po okraj. Podľa chuti môžeme na plnku prisypať trochu soli naviac (pozor, sama plnka je dosť slaná)...
10.
Pečieme v rozohriatej rúre do zlatova (asi 20 minút pri teplote 180°C). Koláčiky sú po upečení chrumkavé, keď ich zakryjeme v uzavretej nádobe zmäknú.
Dobrú chuť!