Bryndzové halušky
Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.
recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Cestoviny,Slovenská kuchyňa
Cestoviny
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 200 | gramov | |
múka hrubá | 200 | gramov | |
slanina údená | 200 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
voda | - | ||
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 800 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky • múka hrubá 200 gramov • voda
Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme múku, soľ, a toľko vody, aby cesto na halušky bolo mierne riedke. Dobre premiešame. Cesto necháme 20 minút odstáť, znovu premiešame.
2.
Vytvarujeme z cesta halušky použitím špeciálneho sitka alebo ukrajujeme cesto z doštičky. Varíme 8 minút v slanej vode.
3.
Halušky precedíme a prepláchneme vlažnou vodou.
4.
bryndza 200 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov
Z bryndze a kyslej smotany vymiešame hmotu, ktorú pridáme do hlaušiek.
5.
slanina údená 200 gramov
Údenú slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Porciu bryndzových halušiek posypeme oškvarkami a zľahka polejeme teplým výpekom.
Dobrú chuť!