Brokolicový nákyp

Lahodná pochúťka nielen pre vegetariánov
recept,fotorecept,brokolica,mlieko polotučné 1,5%,vajce slepačie,syr Ementál,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
brokolica | 500 165 | gramov kcal | |
korenie biele mleté | 0 ?? | kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
muškátový oriešok mletý | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
syr Ementál | 80 308 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1. Uvaríme brokolicu
Na ružičky rozobratú brokolicu uvaríme v pare takmer domäkka. Jemne osolíme.

2. Príprava zápražky a bešamelu
múka hladká 1 polievková lyžica • maslo 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • korenie biele mleté
Svetlú zápražku pripravíme pridaním múky do rozohriateho masla. Postupne prilievame studené mlieko, uvaríme hustý bešamel. Okoreníme mletým bielym korením. Necháme vychladnúť.

3. Všetko dokopy zmiešame
vajce slepačie 4 kusy • syr Ementál 80 gramov • muškátový oriešok mletý
Brokolicu zmiešame s bešamelom, pridáme nastrúhaný syr a rozšľahané žĺtka. Všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec postupne pridávame z bielkov vyšľahaný sneh. Ochutíme štipkou strúhaného muškátového orieška.

4.
Masu rozotrieme do vymastenej zapekacej misy.

5. Pečieme
V teplovzdušnej rúre pečieme 25 minút na 180 °C dozlatista.

Dobrú chuť!